Overslaan en naar de inhoud gaan
Over Stripboeken Database

Over Stripboeken Database

Beste strip liefhebbers. We hebben het toevoegen en updaten van de stripalbums verbeterd. Echter moeten we hierdoor wel alles opnieuw importeren. Dit zal geleidelijk over de komende weken gebeuren. Houdt de site in de gaten als je je favoriete album(s) nog mist.

Stripboeken Database is een database waarbij getracht wordt alle Nederlandstalige stripboeken uit Europa te verzamelen.

Al van kinds af aan verslind ik tal van stripboeken en de eerste van deze strips waren Suske en Wiske, Billie en Bollie, Lucky Luke, etc. De Eppo en Wordt Vervolgd waren daarnaast goede bronnen om kennis te maken van andere titels. Pas later maakte ik kennis met de comics uit Amerika en de manga uit Japan.

Comics en manga zijn 2 typen strips die heel veel in de spotlight staan, waarbij ik vaak het gevoel heb gehad dat de stripboeken uit Europa daar altijd enigzins buiten blijft. Men spreekt ook nooit over Europese stripboeken als een categorie an sich, zoals dat bij comics en manga gebeurt.

Met deze website wil ik de Europese strip prominenter presenteren en tegelijkertijd ook een overzicht geven waar elk boek gekocht kan worden.

Momenteel is Stripboeken Database een eenmanshobbyproject. Alle stripboeken worden vanuit verschillende bronnen (zoals bijvoorbeeld Zilveren Dolfijn) verzameld. Aangezien veel van dergelijke databanken alle Nederlandstalige strips bevatten, zullen er nog regelmatig niet Europese stripboeken tussen zitten. Deze zullen, zodra ik ze tegen kom, eruit gefilterd worden.

De website zal in de loop van tijd ook uitgebreid worden met nieuwe functionaliteiten zodat jij, als bezoeker, nog beter op de hoogte kunt blijven.

Mocht je nog ideeën, vragen en/of opmerkingen, laat het weten via het contact formulier.